letiim 

  
               
  v   DOSYALAR
  v   YAZILAR
  v   { FORUM }
  v   DEFTERE YAZ
  v   SUNULAR
  v   RESMLER
  v   CORAFYA TESTLER

Tüm laptop fırsatları için tıklayın !

Takdir Teekkr Hesaplama Program  Ek Ders Hesaplama Program   lkokul Kayd in Ya ve Ay Hesaplama Prog   Oyunlar    MEB TABLET TAKP SSTEM
Forumdaki Son cevaplar : Karagz le Hacivat Konumalar..(Serdar102) Olak le Kartal..(Serdar102) Gezgin ehmuz le Vezir Cambaz Ali..(Serdar102) Katil Sakz..(Serdar102) Timsah Kk le Hacer..(Serdar102) Atatrkn ocukluk Anlar..(Serdar102) Masallar..(Serdar102) Sepeti le Zengin Adam - Serdar Yldr..(Serdar102) 800 ve 1500 Metre Trkiye ampiyonuydu..(Serdar102) Okul Programlarinda kullanacaginiz TUM M..(guraygunay)  Sayfa :1,2,
Men
Site sayac
Bugn : 101
Dn : 181
Toplam : 3331687
Sayfa izlenimi aldk..
Dost Siteler
 

7. Snf Sosyal Bilgiler Bilgi Yarmas Sorular
  Yazlar || Bilgi Yarmas Sorular
   7. Snf Sosyal Bilgiler Bilgi Yarmas Sorular


HACILAR LKETM OKULU 2007-2008 ETM VE RETM YILI 7. SINIF UBELER ARASI BLG YARIMASI SORULARI.

1.lkemizde nfus younluunun en fazla olduu blgemiz neresidir?

CEVAP: Marmara Blgesi

 

2. Trkiye Cumhuriyeti devletinde ilk nfus saym ne zaman yaplmtr?

CEVAP: 1927

  

3. Belirli bir pirim karlnda, devlet eliyle esnaf, sanatkrlar ve bamsz alanlar ve bunlarn bakmakla ykml olduklar kiilerin sosyal gvenliklerini salamak amacyla kurulmu sosyal gvenlik kuruluunun ad nedir?

CEVAP: BA-KUR 

 

4. Trklerin Anadoluda ve Avrupadaki ilerlemeleri durdurmak ve Trkleri Anadoludan atmak iin Avrupa devletlerinin bir araya gelerek Trklerle yaptklar savalara ne ad verilir?

CEVAP: Hal Savalar 

 

5. Osmanl Devletinin Srplara kar Bizans imparatorluuna yardm etmesi sonucunda 1353 ylnda Rumelinde kazand ilk toprak neresidir?

CEVAP: impe Kalesi

  

6. Osmanl Devletinde padiahn yazlarna turasn eken, arazi kaytlarn ieren tahrir defterlerini dzenleyen Divan- Hmayun yesi kimdir?

CEVAP: Nianc

 

7. Osmanl Devletinde 1718 Pasarofa Antlamas ile balayan ve 1730 ylnda Patrona Halil isyan ile sona eren dneme ne ad verilir?

CEVAP: Lale Devri

 

8. Trklerin Anadoludan atlamayacann ve Anadolunun bir Trk yurdu olduunun kesinletii savan ad nedir?

CEVAP: 1176 Miryokefalon Sava

 

9. Toprak devletin maldr. Devlete stn hizmetleri sonucunda baz devlet adamlarna topra ileme hakk verilirdi. Bu kiiler de gelirlerine gre devlete asker beslerlerdi. Seluklular dnemindeki bu uygulamann ad nedir?

CEVAP: kta sistemi

 

10. pek ve baharat ticaret yollarnda nemli bir yere sahip olan Akdeniz ve Karadenizin eski nemini kaybetmesine sebep olan olay nedir?

CEVAP: mit Burnunun Kefi

 

11. Ahlak, sanat ve konukseverliin uyumlu bir birleimi olan 13. Yzylda kurulmu esnaf ve sanatkrlarn birliine ne ad verilir?

CEVAP: Ahilik

 

12. mit Burnunun kefiyle eski nemini kaybeden Akdeniz limanlar, 1869 ylnda Kzldenizin Akdenize yapay bir kanalla balanmasyla tekrar nem kazanmtr. BU kanaln ad nedir?

CEVAP: Svey Kanal

 

13. Osmanl Devletinde III. Selim zamannda yaplan askeri, teknik, ekonomik vb. alanlarda yaplan yeniliklere ne ad verilir?

CEVAP: Nizam- Cedit

 

Yedek Sorular:

 

1.Osmanl Devletinde deniz kuvvetlerinin en byk askeri ve idari amirine ne ad verilir?

CEVAP: Kaptan- Derya

  

2. Osmanl Devletinde padiah ve yksek dereceli devlet memurlarnn oluturduu meclisin ad nedir?

CEVAP: Divan


[ Yazan : sanlav | Tarih: 20.04.2008 | Okunma : 33278 ]
         Oy : 37-Puan : 174



Son 5 Yorum

Ekleyen: esma_fb
TEEKKR LN aslnda bu okul devi kendimiz sorular hazrlayp zcezz ama bennn

Tarih : 11.02.2014 19:42:30

Ekleyen: Emel
Saolun :)Resimler Sadece yeler iindir!
Tarih : 29.05.2013 16:53:12

Ekleyen: ziyaretci
Resimler Sadece yeler iindir!  gzel 
Tarih : 26.05.2013 17:08:11

Ekleyen: ziyaretci
canm lan hahhahahhahahahah
Tarih : 09.04.2013 20:47:27

Ekleyen: BizEgitimciyiz
Bulmaca halinede evrilebilir. Sitemizde bulmacalarda var zaten
Tarih : 02.04.2013 23:38:53




Yorum ekleyin..(Sadece yeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)

yelik
Kullanc : 
ifre : 
Hatrla :   Gizli : 

  
Anket
Eitim Senkikas yeliiniz Var m?
Evet var (33 %)
Hayr Yok (29 %)
ye olacam (4 %)
Asla ye olmam (14 %)
Fikrim yok (17 %)
1294 - Katlm
Ke Yazlar

Adem Karadeniz

TARH YANLI ANLAILIRSA BUGNN AYAI KAYAR

lhan Metinkale

GEMN VE GELECEN KISKACINDA TARH ALGIMIZ

Hilal ZEYBEKOLU

Ulubatl Hasan ve ehadet Arzusu

Civan ELK

1890DA JAPONYADA BATAN ERTURUL GEMS VE EHTLERMZ

Hlya BELGN

yiki Varsn Trke'm

Erturul GNER

SINAVLAR

Rmeysa

Derin Karanlk

Fazl MACT

BZM

Abdullah Enes GNAY

BAARILI RETMEN
En Sevilenler
 Dosyalar:

 Yazlar:
BZEGTMCYZ
Website motorumuz 2013 BizEgitimciyiz.com Ay Yildiz
Bu sayfa: 0.16 saniyede yorumland.
KPSS Delisi Eitim Siteleri eba.gov.tr    eba-meb.com   BizEgitimciyiz.com