v   DOSYALAR
  v   YAZILAR
  v   { FORUM }
  v   DEFTERE YAZ
  v   SUNULAR
  v   RESİMLER

Menü
Site sayacı
Bugün : 10
Dün : 57
Toplam : 3365525
Sayfa izlenimi aldık..
Yedek
Sizin kodlariniz buraya eklenecek
5. Sınıf Tüm Dersler Bilgi Yarışması Soruları - 1
  Yazılar || Bilgi Yarışması Soruları
   5. Sınıf Tüm Dersler Bilgi Yarışması Soruları - 1

TÜRKÇE 
Savaş sabaha kadar sürdü.
Ben bisiklet sürmeyi severim. 
Çiftçi yeni traktörüyle tarlayı sürdü.
Sıcak sobaya el sürülmez. 

1.Yukarıda yer alan cümlelerde “sürmek” sözcüğü kaç farklı anlamda kullanılmıştır. 
Cevap: 4

2.“Göze girmek” deyiminin karşıt anlamlısı hangi deyimdir?
 Cevap: Gözden düşmek

3.“konuk, karış, komiser, komutan” kelimelerini  sözlük sırasına dizdiğimizde baştan üçüncü sırada hangi kelime olur?
Cevap: komutan

4.Mikrop çeşitleri şunlardır(  )   cümlesinde parantez içine hangi noktalama işareti yazılır.
Cevap: İki nokta

5.“Bugün babamdan çelik askılık,  perdelik kumaş, plastik çamaşırlık aldık.” Cümlesindeki hangi sözcük –lık ekini alıp anlam değişikliğine uğramamıştır?
Cevap: Çelik

6.Öğretmen- muallim kelimeleri arasındaki anlam ilişkisine ne denir?
Cevap: eş anlamlılık, en anlamlı kelimeler 

7. “ Ahmet, oylama sonucu sınıf başkanı olarak seçildi.” tümcesinde hangi sözcüğü çıkarırsak tümcenin anlamında bozulma olmaz?
Cevap: olarak

8.Şiddetli yağmurdan köprüler yıkıldı. Cümlesinde iş hareket bildiren kelime hangisidir?Cevap: yıkıldı

9.Ev de bulunan eşyaları değiştirmeyi düşünüyorum.
Yukarıdaki cümlede yapılan yazım yanlışı nedir?
Cevap:  de’nin bitişik yazılması gerekir.

10.Kör sözcüğünün eş anlamlısı olan kelimeyi yazınız.
Cevap: Ama

Matematik
1-)5, 8, 6, 0, 2 rakamlarını birer kez kullanarak yazılabilecek beş basamaklı en büyük tek doğal sayı kaçtır?
Cevap:  86025

2-) 644028, 654792,  654520, 653604  doğal sayılarını büyükten küçüğe doğru sıraladığımızda üçüncü sırada hangi olur?
Cevap. 654520

3-) 5, 3, 6, 7 rakamlarını birer defa kullanarak yazılabilecek dört basamaklı en küçük sayı en yakın yüzlüğe yuvarlandığında  elde edilecek sayı ile kendisi arasındaki fark kaçtır?Cevap. 3400-3567=33

4.Ezgi her gün  115 dakika kitap okumaktadır. Ezgi günde kaç saat kaç dakika kitap okumaktadır?
Cevap: 1 saat 55 dakika

5.İki saatin üç çeyrek saat eksiği kaç dakikadır?
Cevap:  75

6.Kalansız bir bölme işleminde bölüm 15, bölen bölümden 3 fazladır. Bölünen sayı kaçtır?
Cevap:  270

7-) 90 derecelik bir açı çizerken cetvel, iletki, gönye, pergel araçlarından hangisi kullanılmaz?
Cevap: Pergel

8-) 2/5 kesrine denk bir kesir yazınız.
Cevap: 4/10 ve katları

9.Çevresi 60cm olan bir karenin kenarlarını 3’er cm kısaltırsak çevresi kaç cm olur?
Çevap: 48 cm

10.Eşkenar bir üçgenin çevresi 81 ise bir kenarı kaç cm olur?
Cevap: 27

Fen ve Teknoloji
1.Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organa ne denir?
Cevap: damarlar

2.Soluduğumuz havayı soluk borusuna ileten organımız nedir?
Cevap: Yutak

3.Karanlık bir yerde görebilmemiz için neye ihtiyaç vardır.
Cevap. Işık

4.“Güneş, ay, ateş böceği,  ve yıldız” hangisi bir ışık kaynağı değildir
Cevap: ay

5.Gitarın telini çekip bıraktığımızda gitardan ses gelir. Bu olay sesin hangi özelliği ile ilgilidir?
Cevap: Titreşim


6.“tuzlu su, ayran, şeker, bakır”dan hangisi saf maddedir?
Cevap: bakır

7.I - hoparlör     II - ampul      III - megafon    IV - el feneri    yanda verilen maddelerden hangileri sesin şiddetini artırır?
Cevap. Megafon ve hoparlör

8.“su, tahta, yemek tuzu, metal para” Verilen maddelerden kaç tanesi  bulunduğu kabın şeklini alır?
Cevap: 2

9.Mehmet yaptığı deneyde dereceli silindire 350 mL’ lik su koyuyor. Suyun içine bir tebeşir atıp dereceli silindirden  suyun hacmini yeniden okuyor. Mehmet  362 mL olarak okuduğuna göre tebeşirin hacmi kaç mL’ dir?
Cevap. 12 mL

10.Bir dereceli kap içinde bulunan su ve çakıl taşlarının toplam hacmi 220 mL’dir. Kap içinden çakıl taşları çıkarıldığında su seviyesini 175 mL’ye düştüğü görülüyor.” Buna göre çakıl taşlarının hacmi kaç mL’dir?  
Cevap.  45 mL

Sosyal bilgiler 
1.Tarihte parayı bulan ilk topluluk kimdir?
Cevap. Lidyalılar

2.Nüfus cüzdanını hangi kurum düzenlemektedir?
Cevap: Nüfus müdürlüğü

3.“Farklı duygu, düşünce ve davranışı anlayışla karşılayıp, farklılıklara saygı göstermeye .................. denir.” Yukarıdaki tümceyi hangi sözcük ile tamamlayabiliriz?
Cevap: Hoşgörü

4.Milli mücadele hangi  olay ile başlamıştır?
Cevap: Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla

5.Bir ham maddeyi işleyerek kullanılacak hâle getirmeye ne denir.
Cevap: Üretim

6.Satın aldığımız malın bazı nedenlerle bozulduğunda hiç bir ücret alınmaksızın onarılacağını belirten belgenin adı nedir?
Cevap. Garanti belgesi

7.Tüketici hakları ile ilgili halkı bilinçlendirmek amacı ile kurulmuş sivil toplum örgütünün adı nedir?
Cevap: Tükoder

8.Ailenin ihtiyacı olan ürün ya da hiz¬metleri satın almak için harcadığı para bütçede hangi grupta yer alır?
Cevap. Giderler

9.Ülkemizde üretilen bir malın standartlara uygun olup olmadığına kim karar  verir?
Cevap: Türk standartları Enstitüsü

10.Alo trafik’in telefon nosu kaçtır?
Çevap: 154

Din kültürü
1.Hayvanları Allah yolunda kesip fakirlere dağıttığımız bayramın adı nedir?
Cevap: kurban bayramı

2.A’raf Suresi, 31. Ayette: “Yiyin, için, fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.” denilmektedir. Buna göre Allah kimleri sevmez?
Cevap: İsraf edenleri 

3.Kur’an-ı Kerim’in peygamberimize gönderilmeye başladığı gece hangisidir?
Cevap: Kadir Gecesi 
    
Genel Kültür
1.Yaprak dökümü, acımak ve çalıkuşu romanlarının yazarı kimdir?
Cevap: Reşat Nuri Güntekin 

2.Peri Bacaları hangi şehrimizdedir?
Cevap: Nevşehir

3.Atatürk’ün eşinin adı nedir?
Cevap: Latife Hanım


[ Yazan : BizEgitimciyiz | Tarih: 20.01.2015 | Okunma : 695 ]
         Oy : 2-Puan : 10



Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)

Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
Anket
Sitemizi beğendiniz mi?
Evet (69 %)
Hayır (30 %)
13 - Katılım
Köşe Yazıları

Adem Karadeniz

TARİH YANLIŞ ANLAŞILIRSA BUGÜNÜN AYAĞI KAYAR

İlhan Metinkale

GEÇMİŞİN VE GELECEĞİN KISKACINDA TARİH ALGIMIZ

Hilal ZEYBEKOĞLU

Ulubatlı Hasan ve Şehadet Arzusu

Civan ÇELİK

1890’DA JAPONYA’DA BATAN ERTUĞRUL GEMİSİ VE ŞEHİTLERİMİZ

Hülya BELGİN

İyiki Varsın Türkçe'm

Ertuğrul GÜNER

SINAVLAR

Rümeysa

Derin Karanlık

Fazlı MACİT

BİZİM

Abdullah Enes GÜNAY

BAŞARILI ÖĞRETMEN
En Sevilenler
 Dosyalar:

 Yazılar:
 » İddia
BİZEGİTİMCİYİZ
Website motorumuz 2013 AspSitem Ay Yildiz
Bu sayfa: 0.12 saniyede yorumlandı.
toplist.htm dosyasi toplist 1 toplist 2 toplist 3